Betonsilo

Wopereis Stefos, een betonsilo op maat!

Wanneer je een grote hoeveelheid mest, water, slib, slurry wilt opslaan in een duurzaam systeem dan is een betonsilo een ideale oplossing.

Betonsilo
Samengesteld uit prefab elementen en stevig in elkaar gezet, zorgt een betonsilo voor extra opslagcapaciteit. Hoogte van de silo kan varieren van 3 m. t/m 12 m. Afdichting tussen de elementen door middel van EPDM (een gepatenteerdsysteem) De inhoud is variabel, want niet iedereen wil een silo van 2500 m3. Na goed overleg wordt de betonsilo geoffreerd die past bij wat uw bedrijf nodig heeft. Een van de voordelen van een betonsilo is dat hij deels in de grond geplaatst kan worden, zodat hij niet hoog boven alles uit torent. Een tweede voordeel is dat het een heel stevig en duurzaam systeem is.

Gecertificeerd
Niet alleen leggen we eventueel een stevige bodem van gewapend beton en zorgen we ervoor dat de wanden goed dicht zijn zodat niets kan ontsnappen, u krijgt ook de volledige Kiwa Komo certificering op de silo. Onze 30-jarige ervaring, de zorg voor de materialen en de bouw, dragen bij aan het jarenlange plezier dat onze klanten hebben van hun silo. Uiteraard zijn drijfkleden, spankappen of andere silo’s en bassins ook leverbaar. Geheel naar wens, want we zijn geen standaardbedrijf. We zoeken, samen met de klant naar de beste mogelijkheid en realiseren die vervolgens.


Mestopslag
De eisen voor de mestopslag zijn streng en de kans dat ze nog strenger worden is groter dan het tegenovergestelde. Daarom is het belangrijk dat wij u helpen aan die eisen te kunnen voldoen. Door veilige - maar ook een stabiele betonsilo aan te bieden. Onze mensen bouwen en monteren de silo. Ze staan ook gereed bij keuring, onderhoud, reparatie en zijn inzetbaar bij schoonmaak.

Landbouw
Wanneer het woord betonsilo valt, denken velen direct aan de landbouw. Op zich natuurlijk volkomen correct, zij het ook dat op industrieel vlak een betonsilo vaak wordt ingezet als opslag voor blus- of afvalwater, slib of slurry. Dat geldt eveneens voor de tuinbouw waar men ook steeds vaker grote opslagplaatsen nodig heeft.

Industrie - Waterzuivering

Ook levert Wopereis Stefos Opslagsystemen veel systemen aan de industrie en waterzuiveringen. Of het nu betonsilo's spankappen, foliebassin, verplaatsbare silo's, draaiende spankappen, afdekkingen van RVS-Aluminium-Verzinkt staal, Bordessen van RVS-Aluminium-Verzinkt staal, Trappen van RVS-Aluminium-Verzinkt staal Wopereis Stefos Opslagsystemen produceert, levert en monteerd het voor u met onze bekende kwaliteits en veiligheids normen.

Ondersteuning
Alleen een betonsilo is vaak niet voldoende. Daarom bieden we ook ondersteunend materieel. Te denken valt aan silomixers en of pompen. Uiteindelijk zal het opgeslagen materiaal ook verwerkt of verder getransporteerd moeten worden. Hij ziet er van buiten keurig uit en levert zo een bijdrage aan de omgeving en dankzij een goede afdekking wordt eventuele stank zoveel als mogelijk tegen gegaan.

Garantie
Omdat wij zeker zijn van onze producten bieden wij u een garantie van 10 jaar op de betonsilo. Uitgaande van de wettelijk verplichte keuringsvereisten moet een betonsilo na 20 jaar gekeurd worden onder voorwaarde dat hij gecertificeerd is. Is dat niet het geval dan moet hij na 10 jaar gekeurd worden. Daarnaast zorgen we er niet alleen voor dat de plaatsingstermijn wordt aangehouden, maar verzorgen we ook de benodigde milieumeldingen, vergunningen en eventueel omgevings-vergunningen. Wilt u graag meer informatie, neemt u dan contact met ons op. We kunnen dan uw wensen met u bespreken en u een offerte aanbieden.